- Aneta Synková
RECEPT: ŠVESTKOVÉ ŘEZY
Krásný den, dlouho jsem se nepochlubila s žádným receptem, protože se mi popravdě dlouho nic dobrého nepovedlo. Ale zjistila jsem, že čím jednodušší, tím lepší. Smíchala jsem pár ingrediencí, skvělou kombinaci švestek a máku (kdo by to nemiloval?), no a vznikl z toho zdravý, chutný, letní a nutričně bohatý dezert.
INGREDIENCE:
(cca na menší plech 20×30 cm, pro větší plech si množství upravte)
70 g mouky (celozrnné, špaldové, ovesné)
70 g mletého máku
2 vejce
200 ml mléka (případně dle potřeby)
balení vanilkového pudinku
2 odměrky proteinu (ideálně vanilkový, cookies, apod.)
rozmačkaný banán
½ pytlíku kypřícího prášku
špetka soli
nakrájené švestky (čím více, tím lépe)
POSTUP:
1. Mouku smícháme s mlékem a necháme odstát.
2. Poté přidáme všechny suché ingredience a smícháte dohromady.
3. Přidejte 2 vajíčka, dolijte ještě trochu mléka a zamíchejte.
4.Těsto rozprostřete na plech vystlaný pečícím papírem, navrch přidejte další švestky a pečete cca 25 minut v elektrické troubě - aby se těsto upeklo, ale zároveň nebylo tvrdé.
Toť vše - jednoduché, vláčné a výborné. Přeji dobrou chuť!

